Volg jij al het nieuws uit je regio op de voet en doe je niets liever dan achter dat nieuws aanjagen? Kan je er vervolgens een pakkend verhaal over schrijven, een mooie reportage van (laten) maken of er helder over vertellen op de radio? En kun je zelfstandig werken maar ben je ook een teamspeler? Dan heeft RTV Drenthe misschien wel de baan voor jou!

Bureauredacteur voor de regio Zuid-Oost,
36 uur per week

Als bureauredacteur voor de regio Zuidoost ben je de spin in het web van het team in het zuidoosten van Drenthe. Dat bestaat naast jou uit twee verslaggevers. Je belt achter onderwerpen aan, stuurt je collega’s op pad met een goed uitgewerkt idee of je springt zelf in de auto.

Je bent communicatief vaardig, creatief en een netwerker. Je weet hoe je een aantrekkelijk online-artikel schrijft. Ook werk je in voorkomende gevallen zelf aan radio- en tv-uitzendingen. Je maakt dan voorbereidingen voor radio-interviews of je vertelt het nieuws zelf op Radio Drenthe. Of je neemt zelf een gesprek op. Ervaring met radiomontage is daarom een pre.

We zoeken voor deze functie een creatieve journalist die altijd op zoek is naar nieuws. Je kent Drenthe en je voelt je thuis in de regionale journalistiek. Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Als je werkt op hbo-niveau, journalistieke ervaring hebt en online first vanzelfsprekend vindt, dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren:

Mail voor 27 september a.s. je motivatie en CV naar personeel [at] rtvdrenthe.nl

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden worden vastgesteld conform de omroep cao.

Meer informatie over deze leuke en uitdagende functie wordt graag verstrekt door Mariëlle Nieuwenhuis, tel.nr. 0592-338080

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.