Volg jij het nieuws uit Drenthe op de voet, vind je het interessant om dieper in een nieuwsonderwerp te duiken en kun je daar ook concreet een reportage van maken? Kun je je tanden in het nieuws zetten, deins je niet terug voor dikke dossiers en veel uitzoekwerk? Dan heeft RTV Drenthe misschien wel de baan voor jou!

Voor onze nieuwsredactie zijn wij op zoek naar een enthousiaste, zelfstandig werkende en gedreven

Trainee Onderzoeksjournalistiek,

36 uur per week

Droom jij als beginnend journalist van een toekomst in de onderzoeksjournalistiek? Vanaf 1 januari 2022 komt er een traineeplek vrij bij RTV Drenthe via het Jong Talent-programma van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Als trainee kun je één tot twee jaar begeleid aan de slag als onderzoeksjournalist in Drenthe. Daarnaast neem je deel aan een door het Fonds georganiseerd scholingsprogramma.

Bij RTV Drenthe –standplaats Assen- krijg je als trainee volop de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Je krijgt de vrijheid om je eigen onderwerpen te agenderen en tot op de bodem uit te pluizen. Je denkt na over hoe je de meeste mensen met je verhaal kunt bereiken. Radio, televisie, online, sociale media; je kunt je nieuws op alle kanalen kwijt.

Collega’s met ervaring op het gebied van onderzoeksjournalistiek staan je bij met raad en daad. Je kunt ook samenwerken met de collega’s of trainees van andere regionale omroepen. En je zult ook veel zelfstandig werken en het Drentse nieuws tot op de bodem moeten uitzoeken. Je krijgt veel ruimte om in overleg met je begeleider zelf richting te geven aan je verhaal.

Heb je maximaal 3 jaar journalistieke werkervaring of ben je maximaal 3 jaar geleden afgestudeerd? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren op deze mooie trainee-functie.

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden worden vastgesteld conform de omroep cao.

Meer informatie over deze uitdagende functie wordt graag verstrekt door Mariëlle Nieuwenhuis, tel.nr. 0592-338080.

Mail voor 25 oktober a.s. je motivatie en CV naar personeel@rtvdrenthe.nl.

Deze vacature maakt onderdeel uit van de Regeling Jong Talent van het Fonds BJP. De regeling is bestemd voor beginnende onderzoeksjournalisten die willen werken op een gerenommeerde onderzoeksredactie, landelijk of regionaal. Je komt in dienst bij RTV Drenthe waarmee het Fonds BJP samenwerkt. Het Fonds BJP verzorgt gedurende het jaar meerdere scholingsactiviteiten samen met de andere deelnemers, zodat je ervaringen kunt uitwisselen en een breed netwerk van collega-onderzoeksjournalisten opbouwt.

Om in aanmerking te komen, moet je korter dan drie jaar geleden (1 december 2018 of later) zijn afgestudeerd aan een erkende journalistieke HBO- of WO-opleiding. Ook journalisten met een andere opleidingsachtergrond, die na 1 december 2018 een journalistieke werkpraktijk zijn gestart kunnen solliciteren.

Voor meer informatie over de regeling en/of de andere vacatures kijk hier.

-/-/-/-/

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.