RTV Drenthe bereikt dagelijks duizenden mensen met haar programma’s en items op radio, tv en de online kanalen. De content die we als regionale omroep maken is relevant, betrokken en betrouwbaar en voortdurend in ontwikkeling. Hierin kun jij een rol van betekenis spelen. 

Voor de afdeling Mediatechniek is RTV Drenthe op zoek naar een:

Programmatechnicus m/v (24 uur)

Wat ga je doen?

Als programmatechnicus bied je dagelijkse en projectmatige technische ondersteuning bij alle uitzendingen. Je beheert en optimaliseert samen met collega’s alle studio’s, uitzendsystemen en mobiele faciliteiten. Je werkt zowel in studio’s als op locatie.

Wat vragen wij van je?

Om voor deze functie in aanmerking te komen heb je bij voorkeur een opleiding in de richting van Audiotechniek en een sterke affiniteit met ICT en IP technologie. Kennis van (radio-) playout systemen (met name Omniplayer) is een grote pre. Verder beschik je over enige jaren ervaring in een soortgelijke functie. 

Naast een proactieve houding zijn flexibiliteit en samenwerkingsgerichtheid belangrijk. Tevens ben je bereid om mee te draaien in bereikbaarheidsdiensten

Wij bieden

Een zeer veelzijdige functie waarin je alle ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en initiatieven te ontplooien. Je gaat werken in een leuke en multimediale organisatie met een informele sfeer. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden worden vastgesteld conform de omroep CAO. 

Meer informatie over deze vacature wordt graag verstrekt door Jorg Ebbers, Hoofd Mediatechniek/ICT tel: 0592 – 33 80 80. 

Heb je interesse in deze functie mail dan uiterlijk 7 oktober a.s. je motivatiebrief met CV naar personeel@rtvdrenthe.nl.

De eerste gesprekken worden gehouden in week 42.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


RTV DRENTHE is als betrouwbare en onafhankelijke informatiebron dé spil in de Drentse samenleving. RTV Drenthe heeft een sterke marktpositie in de provincie Drenthe. We houden ons publiek op de hoogte van nieuws, sport en evenementen. Dat doen we in de eerste plaats online via onze site, de app, Twitter en Facebook, maar natuurlijk ook op radio en tv.