Hou je van schrijven, draai je je hand niet om voor een televisiemontage, bijt jij je vast in een verhaal of wil je als nieuwslezer het nieuws op de radio brengen? Dan is RTV Drenthe op zoek naar jou!

Voor onze redactie zijn wij op zoek naar enthousiaste en nieuwsgierige

freelance bureauredacteuren, freelance radioredacteuren & nieuwslezers

en freelance videoredacteuren

Als bureauredacteur druk je een flinke stempel op wat wij online publiceren. Je schrijft en redigeert berichten voor online. Dat kunnen korte nieuwsartikelen zijn of verdiepende achtergrondverhalen. Op de productieredactie ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van items voor later in de week.

Als radioredacteur bij RTV Drenthe bereid je radiogesprekken voor en schrijf je berichten voor de radiobulletins. Onze voorkeur gaat uit naar een redacteur die ervaring heeft met nieuwslezen en die bulletins op zender kan (leren) presenteren.

Als videoredacteur monteer je zelfstandig reportages of korte video’s bij berichten. Je maakt video’s die RTV Drenthe online publiceert en bent de rechterhand van de eindredacteur van TV-uitzending van Drenthe Nu.

We zoeken een creatieve journalist die altijd op zoek is naar nieuws. Die een Drentse invalshoek ziet in wat landelijk speelt en die verhalen uit de directe omgeving weet te vertalen naar nieuwsartikelen. Je werkt in een nieuwsorganisatie, dus op wisselende tijden en dagen. Ook werken in het weekeinde hoort daarbij.

Vragen over de functie? Bel met Mariëlle Nieuwenhuis, eindredacteur Nieuws: 0592-338080

Als je werkt op hbo-niveau en journalistieke ervaring hebt nodigen wij je van harte uit te solliciteren: Mail je motivatie en CV naar personeel@rtvdrenthe.nl. Geef in je motivatie ook aan welke rol je voorkeur heeft.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld