ROEG! laat je elke dag meer ontdekken over de Drentse natuur. Het tv-programma en het online platform brengen verhalen over het beschermen, beleven en benutten van natuur en landschap. Dit wordt mogelijk gemaakt door een partnerschap met meerdere organisaties*.

RTV Drenthe heeft plek voor een enthousiaste stagiair m/v,

voor de bureauredactie van het online platform ROEG!

Je gaat content maken voor de website en de social media-kanalen van ROEG!. Het gaat om het schrijven van nieuwsberichten en achtergrondverhalen voor de website, waarvoor je zelf informatie vergaart en interviews doet. Daarnaast maak je verrassende berichten voor de social media-kanalen. Ook ga je zelfstandig op pad met een camera en levert verhalen aan over de Drentse natuur.

Om voor deze stageplek in aanmerking te komen volg je een opleiding Communicatie (met kennis, ervaring van of affiniteit met de journalistiek) of Journalistiek op HBO-niveau. Je bent communicatief vaardig. Je bent creatief en je kunt zelfstandig werken. Je vindt de natuur interessant en je wil je er graag in verdiepen.

Het helpt als je Drenthe kent en je thuis voelt in de regionale journalistiek. Meer informatie over deze stageplek wordt graag verstrekt door Nanda Felix, telefoonnummer 06 20626902. Heb je interesse in deze stage mail dan je sollicitatie + CV naar personeel@rtvdrenthe.nl.

* De ROEG!-partners zijn: RTV Drenthe, provincie Drenthe, Staatsbosbeheer Drenthe, Het Drentse Landschap, IVN Natuureducatie Regio Noord, Natuurmonumenten Noord, Landschapsbeheer Drenthe, Natuur en Milieufederatie Drenthe, WMD Drinkwater B.V, Waterschap Hunze en Aa’s en Waterschap Noorderzijlvest.

Voor de ROEG! Hoek in de Drentse bibliotheken wordt samengewerkt met Biblionet Drenthe.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!