Nederland heeft dertien regionale publieke omroepen. Dit zijn L1, NH, Omroep Brabant, Omroep Flevoland, Omroep Gelderland, Omroep West, Omroep Zeeland, Omrop Fryslân, RTV Drenthe, RTV Noord, Oost, Rijnmond en RTV Utrecht. Iedere dag leveren de regionale omroepen betrokken, betrouwbare en onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek en versterken zij de regio’s door bij te dragen aan de regionale identiteit. Zij bereiken verschillende doelgroepen, garanderen in iedere provincie pluriformiteit van het media-aanbod en versterken de regionale diversiteit.

De regionale omroepen zitten in de haarvaten van hun eigen regio’s, op ooghoogte met het publiek. Gezamenlijk vormen ze één van de grootste binnenlandredacties van Nederland en werken ze nauw samen met de NOS. Hiervoor hebben de regionale omroepen en de NOS een journalistieke alliantie gesloten waarbij ze zich sterk maken voor een toekomstbestendige publieke nieuwsvoorziening.

Die dertien samenwerkende regionale omroepen hebben per 1 november 2024 (en zo mogelijk eerder) een vacature voor een hoofdredacteur die het leidinggeven aan Bureau Regio op de redactievloer bij de NOS combineert met het voorzitterschap van het hoofdredacteurenoverleg van regionale omroepen (HRO).

Voor de volledige vacature klik hier.