Redactie:
Verslaggeving, Bureauredactie, Online
unnamed
A004_12090321_C049

De nieuwsredactie is de afdeling waar items bedacht, uitgewerkt, gemonteerd én geschreven worden. Dagelijks houden verslaggevers en bureauredacteuren met een scherpe blik het nieuws in de gaten, om de inwoners van Drenthe op de hoogte te houden van het laatste nieuws in de regio. 

Onze verslaggevers kennen hun werkgebied als hun broekzak. Door de contacten in hun regio halen ze grote en kleine nieuwsonderwerpen naar boven. Of maken ze een item over datgene dat ze opvalt in hun woon – en werkomgeving. Het nieuws halen we dus letterlijk uit de buurt. Bij RTV Drenthe zijn we dag én nacht bezig met het nieuws. 

Op de bureauredactie zijn redacteuren van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bezig met het bijhouden van het laatste nieuws, het schrijven van korte berichten over die ene brand of dat ongeluk, het plaatsen van artikelen met video op de website of het schrijven van een uitgebreid achtergrondartikel bij het nieuws van die dag. 

Naast dit dagelijks nieuws zijn er ook journalisten bezig om items voor de komende tijd voor te bereiden. Dat zijn vaak eigen onderwerpen, of items waar veel tijd in gaat zitten om er een mooie reportage van te maken. 

Al die redacteuren, verslaggevers, collega’s op de nieuwsvloer in Assen of met hun apparatuur in hun eigen gebied zorgen ervoor dat we het Drentse nieuws snel en goed kunnen verslaan. We zijn als RTV Drenthe altijd in de buurt.